Gezonde manier om af te vallen

Gezonde manier om af te vallen

Door Bo Pennings

Er zijn duizenden manieren om af te vallen. Veel van deze afvalmethodes zijn ongezond. Wat moet je kiezen op een gezonde manier af te vallen?

Dieetproducten? Weinig koolhydraten? Weinig vet? Het is niet duidelijk wat je het beste kunt doen.

Eet gezonde dingen

Om er zeker van te zijn dat je de gezonde dingen eet om je overtollige kilo’s kwijt te raken. Moet je alleen natuurlijke voedingsmiddelen eten.

Sinds begin 20ste eeuw is er in ons land voedsel in overvloed. Het eetpatroon is veranderd. Tegenwoordig komt alles uit fabrieken en worden stoffen gebruikt om de houdbaarheid en smaak te beinvloeden. Vroeger aten mensen alles uit de natuur. Ze moesten op jacht om vlees en vis te vangen en moesten zelf de groeten en fruit verbouwen.

Door deze verandering zijn onze lichamen anders geworden. Vroeger waren de mensen slank, tegenwoordig kampt de helft van de westerse bevolking met overgewicht en hebben wij steeds meer last van zogenoemde welvaart ziekten.

Onze genen veranderen niet zo snel mee met het eetpatroon. We kunnen de gemanipuleerde voeding niet goed verwerken. Onze lichamen zijn gemaakt om echt gezond voedsel te eten. Echt gezond voedsel komt uit de natuur, is niet industrieel bewerkt en bevat geen chemische toevoegingen. Dit gezonde voetsel kunnen wij als mensen veel beter verteren en verwerken.

Het is belangrijk dat je als je gezond af wilt afvallen, kiest voor natuurlijke voeding. 

Naast dat natuurlijk eten je helpt met afvallen zal je ook merken dat je meer energie krijgt. 

Schrap koolhydraten uit je eetpatroon

Je zou denken dat je afvalt als je gewoon minder eet. Dat is niet altijd het geval, het gaat er vooral om wat je eet. Je moet leren om echt gezond en alleen gezond te eten als overtollige kilo’s kwijt wilt raken. 

Ons voedingspatroon bestaat vooral uit koolhydraten. Brood, pasta, ontbijtgranen, pizza, aardappelen. We eten vaak iets uit deze groepen. Ook snacks en zoete dranken bevatten veel koolhydraten. Daardoor krijgen wij ze elke dag in overvloed binnen wat ons lichaam niet kan verwerken.

Veel mensen weten dat deze koolhydraten opgeslagen worden in je lichaam als vet als je er teveel van binnenkrijgt. Maar hoe je er gezond vanaf komt weet veel mensen niet. 

Je wordt snel misleid door bedrijven die fors geld proberen te verdienen aan mensen die willen afvallen. Maar ga bij jezelf na. Wat kan er mis met echt alleen gezonde dingen eten? 

Om vet te verbranden zal je veel minder koolhydraat moeten eten, nooit meer dan 100 gram koolhydraten per dag. Als je alleen groenten en fruit eet kom je hier al snel aan. 

Drink geen calorieën

Bij een maaltijd hoort een lekker drankje. Frisdrank, vruchtensap of een alcoholische drank. We zijn er aan gewend om dit te drinken. We staan er niet bij stil staan dat hier onbewust veel suikers en calorieën in zitten. 

Drink daarom altijd water. Je kunt dit afwisselen met groene thee, vers gemaakte groentesappen en zo nu en dan een kopje zwarte koffie.

Gezonde recepten

Het 7x7 afslank receptenboek van Jasper Alblas helpt je bij gezond koken. Nadat bleek dat veel officiële instanties, multinationals en populaire media de mensen - al dan niet bewust - verkeerd voorlichtten, is Jasper zijn missie begonnen om een deel van de samenleving gezonder te maken door middel van zijn 7x7 afslank receptenboek.

Klik hier voor meer informatie over het 7x7 afslank receptenboek >>


Vorig artikel
Lekker tuinieren
Volgend artikel
Dames en schoenen