De pet op hebben

De pet op hebben

Door Eefje Verschuren

Het zit tussen de hoed en de muts en staat bekend als petje of cap. Maar waar komt die pet eigenlijk vandaan en hoe komt het dat hij onverminderd populair is? En wist je dat je zelfs een logo kunt drukken op caps? Zo wordt de cap wel héél persoonlijk.

 

1860

De baseball cap, zoals het petje vooral bekendstaat, werd in 1860 al gedragen. Tenminste, de voorganger van de pet zoals die er nu uitziet. Het is sowieso een pet die je tijdens het sporten kunt gebruiken. Omdat het een verstelbare achterkant heeft, kun je hem op maat maken en niet zo snel verliezen. De pet is onderdeel van het traditionele honkbaluniform, maar wordt ook straat gedragen. Het dient als zonneklep, hoewel het ook simpelweg een modeaccessoire is.

 

Hét relatiegeschenk

Wist je dat je caps kunt laten bedrukken met je logo? Niet alleen je logo drukken op caps is mogelijk, bedrijfsnaam, websitevermelding, slogans, je kunt er van alles op kwijt. Zo heb je weer eens een heel ander relatiegeschenk. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren, waardoor de pet helemaal bij jouw bedrijf past. Ook leuk als je een evenement in de buitenlucht organiseert of een personeelsfeest. Grote kans dat je klanten of werknemers je petje meenemen op vakantie. En dat is toch een droomdoel van een relatiegeschenk: dat het gebruikt wordt. En het goede nieuws? Een logo drukken op caps is helemaal niet zo duur!

 

Wat als hij vies is?

Een pet is niet iets dat je zomaar in de wasmachine gooit. Voor je het weet is de klep niet stevig meer, is de sticker eraf of het logo dat erop gedrukt staat niet mooi meer. Veel caps zijn immers voorzien van een merk of logo. Toch is een pet zo af en toe vies en toe aan een schoonmaakbeurt. Dat doe je gewoon in je wastafel, met koud water. Als hulpmiddelen gebruik je een tandenborstel, een schoonmaakmiddel, een handdoek en een ventilator. Met wat trucjes waarmee je de pet kunt beschermen, blijft hij mooi en zo weer klaar voor gebruik.