Leapfrog desktop 3D printers

Leapfrog desktop 3D printers

Door Bo Pennings

Leapfrog desktop 3d printers

3D Printers zijn helemaal van nu. De nieuwste technieken worden gebruikt om prototypes en functionele modellen met een 3D printer tot leven te brengen. Een van de belangrijkste spelers op de 3D printer-markt is Leapfrog. Leapfrog biedt een breed aanbod aan printers, waarbij het van jouw specifieke wensen afhangt welk model het beste bij jou past. Vroeger duurde het maanden voordat een bepaald prototype kon worden gebouwd, tegenwoordig kunnen de printers jouw prototype al binnen een paar uur af hebben! De technologie blijft zich ontwikkelen, en Leapfrog zorgt dat zij altijd als snelste deze technieken verwerken in hun printers. De Leapfrog printers worden ondersteunt door de Creatr printer Software. De Leapfrog printers worden niet voor niets gebruikt binnen de architectuur, techniek, wetenschap, onderwijs en designwereld.

Welke printer past bij jou?

De Leapfrog printers serie is zeer uitgebreid. Er zijn eenvoudige modellen tot zeer ingenieuze, uitgebreide modellen. Welk type printer past het beste bij jou? Als je op zoek bent naar een goedkoop model voor bijvoorbeeld een hobby, is de Creatr 2014 een goede optie. Dit is het instapmodel van Leapfrog, en wordt als betaalbaar en betrouwbaar gezien. Wil je graag met verschillende kleuren in jouw materiaal werken? Of gebruik maken van oplosbaar ondersteunend materiaal? En dit allemaal in één print? Dan zijn de Dual Extruder printers waarschijnlijk het meeste geschikt voor jou. Deze printer kan verschillende kleuren in één prototype meteen in een keer printen. Ook is deze printer handig bij designs die zeer complex zijn, met overhangende punten bijvoorbeeld. Liever een iets betaalbaarder alternatief? Dan is de Xeed printer misschien verstandiger. Je kunt met deze printer kwalitatief hoge prints maken. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een verwarmde ruimte in de printer, die wordt gecontroleerd, kunnen gemakkelijk meerdere verschillende materialen worden toegepast. Deze printer wordt veel gebruikt door ingenieuws, architecten, designers en onderzoekers.

Groot, groter, grootst

Als je zeer grote modellen wilt printen, heeft Leapfrog ook een aantal goede 3D printers in het assortiment. De Creatr HS heeft een zeer robuuste bouw. Er is geen printer op de markt die zo compleet is als de Creatr HS. Je kunt alles met deze printer ontwerpen. Als je nog groter wilt printen, zijn de Creatr HS XL printers geschikt. Deze printers kunnen Extra Large printen. Als het echt om grote bouwwerken gaat, is de XceL een goede keuze. Je kunt professioneel en groot printen in een afgesloten ruimte met deze printers. Als je de meest geavanceerde printer van dit moment in je bezit wilt hebben, is De Bolt een goede optie. Door de functies als Independent Dual Extruders en Multiplaftorm User Interface is deze machine geschikt voor het onderwijs als de bouwkunde.

Bouw volume, Snelheid en Stand Alone

De printers hoeft niet per se aangesloten te worden aan een laptop of computer. Je kunt de bestanden simpelweg met een USB stick uploaden op de printer. Verder hebben de printers een van de grootste bouwvolumes van zijn soort. De Creatr HS kan modellen van 28 centimeter uitprinten met een bouwvolume van 13,6 liter. De printers van Leapfrog zijn gebouwd voor snelheid. Ze printen maar liefst 300 mm per seconde! Hierbij verliezen ze geen nauwkeurigheid of kwaliteit. Hiermee is Leapfrog een van de snelste printers ter wereld!