7 voordelen van LED-paneelverlichting

7 voordelen van LED-paneelverlichting

Door Paul

Je keuken of werkplek een update geven met LED paneelverlichting in plaats van TL-lampen is een eenvoudige en snelle manier om energie te besparen. Dit zijn nog zeven andere voordelen van LED paneellampen:

1.     Stijlvol

Led-paneellampen zijn dunner dan TL-lampen en staan daardoor heel stijlvol in huis of op kantoor. Ze zijn er zowel als inbouw en montage, dus je kunt ook pas na een verbouwing kiezen voor LED-panelen.

2.     Helder licht

Een van de belangrijke pluspunten van paneellampen, wanneer het leds zijn, is dat de reflecterende panelen zorgen voor helder licht. Zo kun je alles goed zien.

3.     Veilig en voordelig

LED verlichting wordt minder warm dan TL, wat aangeeft dat het stroomverbruik veel lager is. Bovendien is het een stuk veiliger als lampen minder warm worden.

4.     Lange levensduur

LED-verlichting kan tot wel 100.000 uur meegaan. Dit betekent dat je er zo’n 27 jaar plezier van hebt als je de lichten iedere dag 7 tot 8 uur aan hebt. Gebruik je ze alleen om te koken, te lezen of te studeren, dan gaan ze nog langer mee.

5.     Verschillende lichtkleuren

LED paneellampen zijn er in verschillende lichtkleuren, zoals koel en warm wit. De eerste is het beste als je je wilt concentreren en de tweede als je ’s nachts goed wilt kunnen slapen.

Vaak bieden LED-lampen trouwens de mogelijkheid om de sterkte van het licht aan te passen. Zo profiteer je niet alleen van helder licht, maar kun je ook genieten van zacht, oogvriendelijke licht.

6.     Sterk en schokbestendig

LED-paneellampen zijn schokbestendig en kunnen ook letterlijk tegen een stootje. De meeste lampen zijn gemaakt van harde hars en wolfraamglas.

7.     Milieuvriendelijk

Naast energiebesparing is LED-paneelverlichting op nog een andere manier goed voor het milieu. De productieprocedure leidt namelijk tot slechts heel weinig vervuiling. Bovendien zit er geen kwik in LED.

Ik hoop dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in de voordelen van LED-paneelverlichting. Ken je nog meer voordelen van LERD-paneellampen? Deel ze hieronder in de reacties!