Een nieuwe oplader nodig? 3 redenen waarom je beter kunt kiezen voor een originele oplader!

Een nieuwe oplader nodig? 3 redenen waarom je beter kunt kiezen voor een originele oplader!

Door Bas

Vandaag de dag kunnen we bijna niet meer zonder onze telefoon. We laden hem dan ook vrijwel iedere dag op om ervoor te zorgen dat hij niet ineens uitvalt. Als de oplader van je telefoon stuk is, ga je daarom vaak snel op zoek naar een andere. Er worden ontelbaar veel smartphone opladers op het internet aangeboden. De ene nog goedkoper dan de andere, maar toch is goedkoop bij smartphone opladers vaak duurkoop. Waarom? Wij geven je 3 redenen om niet te kiezen voor een goedkope nep-oplader. 

1. Laadt niet of langzaam op

Een niet-originele oplader kan de stroom die jouw telefoon in gaat niet goed regelen. Dit zorgt er soms voor dat zo’n oplader je telefoon erg langzaam oplaad. Daarnaast weigeren sommige telefoons de oplader. Ze geven geen ondersteuning om je telefoon op te laden, waardoor er een foutmelding in je scherm verschijnt. 

2. Zorgt voor onvoorziene schade 

Een niet-originele oplader kan er zelfs voor zorgen dat de accu van je toestel te snel wordt opgeladen, waardoor hij ‘lui’ wordt en niet helemaal meer oplaadt. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van je accu wordt verkort. Daarom is het niet alleen aan te raden om een originele oplader te kopen voor je telefoon, maar dit geldt ook voor je laptop. Kies daarom ook voor een originele MacBook oplader

Een niet-originele oplader kan daarnaast ook nog eens heel schadelijk zijn voor je telefoon. Vooral een niet-originele iPhone oplader kan negatieve gevolgen hebben op de werking van je iPhone. Ze kunnen namelijk de U2 IC-chip beschadigen. Deze chip stuurt de processen op je telefoon en is erg belangrijk voor de werking van je iPhone. Is deze chip defect? Dan kan je telefoon niet meer goed opladen of zelfs niet meer opstarten. Om deze reden alleen al is het aan te raden een originele iPhone oplader te gebruiken.