Heerlijk luieren: 4 tips voor een perfecte relaxroom

Heerlijk luieren: 4 tips voor een perfecte relaxroom

Door Rene

Iedereen wil wel een ruimte in huis waar je heerlijk tot rust komt. Even jezelf afzonderen van de buitenwereld en die kamer omtoveren tot dé ideale relaxroom. Wil je dit ook creëren in jouw huis, maar heb je geen idee hoe? Met deze vier onderstaande tips kun jij jouw kamer omtoveren top een perfecte relaxroom.

Tip 1      Kies de ruimte

Allereerst is het belangrijk om de ruimte te kiezen waarin jij je samen of alleen op je gemak voelt. Zorg ervoor dat je niet te veel geluidsoverlast hebt binnen deze kamer en waar anderen ook niet de hele tijd doorheen kunnen lopen. Als je moeite hebt met het vinden van een ruimte, dan kun je er ook nog voor kiezen om deze ruimte buiten te kiezen, bijvoorbeeld in je tuinhuisje.

Tip 2      Bepaal jouw stijl

Ieder persoon is verschillend en daarom is het ook belangrijk om te bepalen welke stijl bij je past. Houd je van rust, simpel of industrieel? Houd de kamer dan rustig en voeg ook niet te veel accessoires toe. Ben je juist een persoon die van veel accessoires, kleuren en muziek om zich heen houdt? Pas je ruimte er dan ook op aan. Planten en neutrale kleuren zorgen voor rust en kalmte in de ruimte. Wat vind je van een bohemian of een scandinavisch interieur? Bekijk de verschillende mogelijkheden ook eens online.

Tip 3      Voeg de rust toe

Rust is voor iedereen anders, net zoals de stijl. Wat jij als rust ervaart, vindt een ander misschien al gauw te druk. Bepaal waar jij rustig van wordt. Ook rustige muziek kan zorgen voor een relaxte sfeer en kalmte in de ruimte. Maak een playlist aan online of zet lekker jouw lievelingszender aan op de radio. Woon je aan een drukke straat? Zorg er dan voor dat niet iedereen naar binnen kan kijken. Bij het toevoegen van raamdecoratie kun je jouw ruimte omtoveren tot relaxruimte. Wil je graag rust in je ruimte en niet continu hoeven zwaaien naar de buurman in de tuin? Kies dan voor verduisterende plisségordijnen. Ook houten jaloezieën zorgen voor sfeer en de privacy die jij wilt.

Tip 4      Speel met licht

Heb je in de gekozen ruimte veel of weinig natuurlijk licht? Er zijn verschillende mogelijkheden en tips hoe je om kan gaan met licht. Als je weinig of geen ramen hebt, kies dan voor verlichting die je kunt dimmen. Op deze manier kun je er altijd voor kiezen om genoeg licht te hebben of juist de kamer wat donkerder te maken door de dimmer. Als er een klein raam aanwezig is in de ruimte, zorg dan voor neutrale en transparante raamdecoratie van Veneta.com. Op deze manier behoud je toch een klein beetje van het natuurlijke licht, maar kan de buurman niet naar binnen loeren. Heb je juist meerdere ramen? Dan kun je ervoor kiezen om te spelen met dit licht. Houd je van een donkere ruimte? Kies dan voor een rolgordijnen verduisterend. Behoud je liever het natuurlijke licht? Dan is het mogelijk om te kiezen voor semi-transparantie duo rolgordijnen of juist jaloezieën. Ook plisségordijnen zijn ideaal om te spelen met licht. Het is dus mogelijk om de ruimte om te toveren tot de gewenste relaxroom zoals jij hem voor je ziet.